Piet Gerbrandy wint Homerusprijs 2020

Next Post
Previous Post

12 maart 2020 | Piet Gerbrandy wint Homerusprijs 2020 met het boek Boëthius -Troost in filosofie. Met de Homerusprijs beloont het Nederlands Klassiek Verbond het boek dat het beste een brug weet te slaan tussen de klassieke oudheid en het heden.

• Piet Gerbrandy
Boëthius. Troost in filosofie
Uitgeverij Damon, 2019

o.a. te koop via bol.com >>

Toen de Romeinse filosoof en politicus Boëthius in het jaar 523 ter dood werd veroordeeld door koning Theoderik, besloot hij de hem resterende tijd te besteden aan het schrijven van een boek. ‘Troost in filosofie’ is een fascinerend, experimenteel en aangrijpend werk, waarin de verteller in zijn cel bezoek krijgt van Filosofie, die met hem discussieert over wat er in het leven echt toe doet en welke bewegingsruimte de mens heeft in een strak gereguleerd universum. (uitgever)

Dit jaar waren de genomineerden voor de Homerusprijs, ‘Boëthius. Troost in filosofie’ (Uitgeverij Damon) van Piet Gerbrandy, ‘Uit de diepten van de hel. Keizers, bisschoppen, ketters, het verval van het christendom en de opkomst van de islam’ (Uitgeverij Athenaeum) van Marcel Hulspas en ‘Beauty en fashion. De laatste trends uit het oude Rome’ (Uitgeverij Sidestone Press) van Dorothee Olthof en Martine Teunissen.

De jury, bestaande uit Emilia Menkveld, literair vertaler en recensent, Wim Verbaal, hoogleraar Latijnse taal en literatuur aan de Universiteit Gent, en Leonard Rutgers, hoogleraar Late Oudheid en winnaar van de Homerusprijs 2019, heeft besloten Piet Gerbrandy voor zijn grandioze vertaling van een van de grote filosofische teksten uit de Oudheid te belonen met de Homerusprijs.

  • Homerusprijs | site | wikipedia | berichten
    voor boek dat het beste een brug slaat tussen de Klassieke Oudheid en het heden

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.