Overzichtstentoonstelling Joost Swarte in Kunsthal Rotterdam

Next Post
Previous Post

JOOST SWARTE OVERAL
Overzichtstentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam
14 SEPTEMBER 2019 – 12 JANUARI 2020

Joost Swarte viert dit jaar zijn vijftigjarig jubileum als illustrator, ontwerper en architect.

De tentoonstelling ‘Joost Swarte overal’ brengt met een dwarsdoorsnede van Swartes oeuvre een ode aan vijftig jaar tekenen, van zijn eerste strips, originele tekeningen, schetsen, ontwerpen en objecten tot recent werk. Ook is Swartes zoektocht naar de meest verrassende én iconische illustraties te zien aan de hand van niet eerder getoonde schetsen.

Begin jaren 70 start Swarte zijn carrière als underground striptekenaar voor ‘Modern Papier’ en ‘Tante Leny presenteert!’ Door zijn coverillustraties voor Okki en Jippo krijgt hij meer bekendheid onder een breed publiek. Na publicaties in Belgische, Franse, Spaanse en Amerikaanse bladen waaronder het invloedrijke The New Yorker volgt internationale erkenning voor zijn werk.

Joost Swarte beperkt zich niet enkel tot het stripgenre; hij illustreert ook romans van Nescio en ontwerpt onder meer postzegels, posters en platenhoezen. Zijn werk is overal, soms fysiek als een gebouw, een bril, een knopje in de lift of een postzegel, maar ook als een illustratie in een tijdschrift of op een muur. Iedereen kent het waarschijnlijk zonder het te hebben gezien. Want het werk van Joost Swarte heeft iets vanzelfsprekends, het is helder, leesbaar, licht ironisch en altijd herkenbaar.


Catalogus
Bij uitgeverij Scratch Books verschijnt ter gelegenheid van de tentoonstelling de bijzondere uitgave ‘Joost Swarte overal’: een groot formaat cahier met 32 prenten om in te lijsten.
Prijs €24,90.

o.a. te koop bij bol.com >>

 

 

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.