‘Niemand is waterdicht’ – Graa Boomsma schrijft biografie van Bert Schierbeek

Next Post
Previous Post

 


Graa Boomsma heeft de biografie geschreven van schrijver/dichter Bert Schierbeek, verzetsman, Vijftiger en een levenslange reiziger.

• Graa Boomsma
Niemand is waterdicht
De biografie van Bert Schierbeek
Bezige Bij, juni 2021
9789403121611, hardcover, 640 pagina’s, € 39,99

o.a. te koop via: • bol.com

Niemand is waterdicht is de bewogen biografie van een verzetsman, een Vijftiger en een levenslange reiziger. Net als voor zijn vrienden Remco Campert en Lucebert was de Tweede Wereldoorlog beslissend in het schrijversbestaan van Bert Schierbeek, zoals blijkt uit zijn openhartige oorlogsdagboeken. Na de bevrijding tekende hij met het genredoorbrekende ‘Het boek Ik’ protest aan tegen de naoorlogse artistieke behoudzucht en het politiek conservatisme.

Schierbeek werd niet alleen woordvoeder van de Vijftigers maar bezorgde zijn literaire vrienden ook een platform: De Bezige Bij. Voor die uitgeverij is Schierbeek gezichtsbepalend geweest als adviseur en bestuurslid. Zijn veelzijdigheid als schrijver is legendarisch: hij schreef traditioneel proza, essays, toneel, poëzie én veel vernieuwend proza.

Graa Boomsma (1953) is schrijver en essayist en sinds 1988 literair medewerker van De Groene Amsterdammer. Zijn romans De laatste tyfoon (1992) en Laagland (1999) werden genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs.

over ‘Niemand is waterdicht’ …


Van Graa Boomsma verscheen in 2017 bij Van Oorschot de biografie van A. Alberts: Leven op de rand.

Graa Boomsma – Leven op de rand ; Biografie van A. Alberts – Van Oorschot, februari 2017
lees meer | kijk bij bol.com

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.