Multitalent Louis Lehmann (1920-2012) in dubbelnummer De Parelduiker

Next Post
Previous Post

parelduiker-lehmann-2014
Louis Lehmann (1920-2012)
themanummer De parelduiker 2014 4-5

Uitgeverij Bas Lubberhuizen, november 2014
ISBN 9789059373860, verkoopprijs € 19,95
[bestel]

Louis Lehmann (1920-2012) verwierf vooral bekendheid als dichter, maar zijn brede belangstelling en enorme kennis stelden hem in staat zich op tal van andere disciplines te manifesteren. De kunstenaar Louis Lehmann was behalve dichter, prozaïst, vertaler en essayist ook componist, tekenaar, archeoloog en muziekkenner, maar bovenal een scherpzinnige en originele vrijdenker.

Alle talenten van deze eigenzinnige writer’s writer komen aan bod in een dubbeldik nummer van tijdschrift De Parelduiker, zoals zijn fascinatie voor het surrealisme, de scheepsarcheologie, de tango, de jazz en niet-bestaande woorden.

Erik Bindervoet tekent Lehmanns leven in een strip. Laurens Van Crevelen, Matthijs van Boxsel, August Hans den Boef, Guus Janssen, Jaap van der Bent, Marsha Keja, Alida Beekhuis, Piet Calis, Tjitske Jansma, Sjoerd van Faassen, Wim Noordhoek, Hans Plomp, Dick Adelaar en Tom van Deel leveren een bijdrage. Niet eerder gepubliceerde brieven, tekeningen, foto’s en andere documenten maken van dit nummer bij voorbaat een must have voor iedere liefhebber van literatuur.

De Parelduiker – Een tijdschrift over schrijvers en literatuur. Op een toegankelijke, niet-academische manier doet het verslag van enerverende, vaak amusante speurtochten naar de verborgen schatten van onze literatuurgeschiedenis.
De Parelduiker is een uitgave van Uitgeverij Bas Lubberhuizen. Een abonnement, 5 nummers per jaar kost € 49,90. zie website

Louis Lehmann avond – Ter viering van dit nummer organiseert De Parelduiker i.s.m. de SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam) een avond vol muziek, beeldfragmenten en poëzie over Louis Lehmann op woensdagavond 12 november 2014 in de Tuinzaal van de Tolhuistuin, Amsterdam.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.