Modernisme in Lourdes, Gerard Reve en de secularisering – door Huub Mous

Next Post
Previous Post

mous-lourdes-2013Huub Mous
Modernisme in Lourdes
Gerard Reve en de secularisering

Uitgeverij Aspekt, december 2013
softcover, illustr., 372 pagina’s
ISBN 9789461534149, verkoopprijs € 22,95
[o.a. te koop bij bol.com]

Huub Mous (1947), kunsthistoricus en publicist, vond uitgeverij Aspekt bereid om zijn manuscript ‘Modernisme in Lourdes, Gerard Reve en de secularisering’ uit te geven, mits hij er in slaagde 200 voorintekenaars te vinden. Via een oproep op zijn weblog is dat inmiddels gerealiseerd en op 8 december 2013 zal het boek worden gepresenteerd.

Dit boek is een zoektocht naar een verloren utopie, een vergeten toekomst die nooit heeft plaatsgevonden. De figuur Gerard Reve, die zich in de jaren zestig bekeerde tot het rooms-katholicisme is hierbij mijn gids. In dit boek wil ik het werk van Reve opnieuw bezien, niet alleen tegen de achtergrond van herinneringen aan mijn eigen katholieke verleden, maar ook in het kader van de ontwikkeling van het katholicisme na 1945. (uit synopsis)

Boekpresentatie – Ter gelegenheid van zijn 90e geboortedag wordt er zondagmiddag 8 december 2013 in de Sint Vituskerk van Blauwhuis een Fries – Vlaamse hommage gebracht aan de ‘volksschrijver’ Gerard Reve met als titel Reve Rêve. Onderdeel van het programma is de presentatie van het boek ‘Modernisme in Lourdes’

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.