‘Mijn jaar met Salinger’ – Joanna Rakoff

Next Post
Previous Post

rakoff-salinger-2014Joanna Rakoff
Mijn jaar met Salinger
vertaling: Dennis Keesmaat
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, juni 2014
Paperback, 264 pagina’s
ISBN 9789038898957, verkoopprijs € 19,99
[bestel]

Een roman die ons een interessante blik gunt in het literaire wereldje rond J.D. Salinger, één van de meest gelezen en meest besproken Amerikaanse schrijvers, in het New York van de negentiger jaren.

Op haar drieëntwintigste, net na haar afstuderen, verhuist Joanna Rakoff naar New York. Zoals zoveel jonge hoopvollen komt ze terecht in het dan nog armoedige Williamsburg. Ze krijgt een baan als assistente bij het legendarisch literaire agentschap van J.D. Salinger en brengt haar dagen door in het ouderwetse kantoor waar men nog werkt met dictafoons en schrijfmachines. Het is haar taak om Salingers vaak openhartige fanmail te beantwoorden. Ze begint met de standaardbrief, maar langzaamaan gaat ze in naam van Salinger persoonlijke brieven terugschrijven.
Mijn jaar met Salinger laat zien hoe een jonge vrouw haar weg vindt in een nostalgisch New York aan de vooravond van het internettijdperk en wat literatuur voor ons betekent. (uitgever)

  • website Joanna Rakoff

over dit boek…

  • The Guardian, Laura Miller, 6 juni 2014

Her book is a deft portrait of a vanishing culture (for traditional book publishing was more a culture than a business): quaint and at times wilfully obtuse, but admirably devoted to the dignity of the written word. (The Guardian)

salerno-salinger-2014
zie ook de biografische documentaire
David Shields, Salinger (NL versie), Arbeiderspers, 2014

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.