Mark Janssen wint met prentenboek ‘Eiland’ de Kinderboekwinkelprijs 2019

Next Post
Previous Post

29 oktober 2019 | Na vijf jaar is de Kinderboekwinkelprijs weer uitgereikt. De prijs gaat naar Mark Janssen voor zijn tekstloze prentenboek ‘Eiland’.

• Mark Janssen
Eiland
Lemniscaat, 2018

o.a. te koop via bol.com >>

Een vader, een dochter en hun hond lijden schipbreuk en spoelen aan op een klein eiland. Wat zij niet weten, is dat dat eiland niet is wat het lijkt.

De Kinderboekwinkelprijs 2019 krijgt: Mark Janssen voor zijn tekstloze prentenboek ‘Eiland’ (Lemniscaat 3+).

  • Op zijn website zijn de prachtige tekeningen uit het boek te bekijken.

De verrassende mededeling dat na vijf jaar de Kinderboekwinkelprijs weer wordt uitgereikt werd gedaan in de ‘De Grote Vriendelijke Podcast‘ van 29 oktober.

De prijs van de samenwerkende Nederlandse kinderboekwinkels voor een boek dat door jury’s van andere prijzen is overgeslagen werd tussen 1993 en 2013 uitgereikt. Na een pauze van 5 jaar is de prijs nu terug.

Mark Janssen krijgt de Kinderboekwinkelprijs op vrijdag 13 december 2019 in kinderboekwinkel De Boekenberg in Eindhoven.

Wikipedia > De Kinderboekwinkelprijs is een literatuurprijs die sinds 1993 elk jaar door de Samenwerkende Kinderboekwinkels wordt toegekend aan een in het Nederlands geschreven of vertaald kinderboek, dat bestemd voor een boek dat “(…) ten onrechte is ‘vergeten’ door de jury’s van de Gouden en Zilveren Griffels en Penselen en de Woutertje Pieterse-prijs.”
Lijst eerdere winnaars

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.