Literair tijdschrift Das Magazin stopt na 25 nummers

Next Post
Previous Post

22 januari 2018 | Das Magazin, het grootste zelfstandige literaire tijdschrift van Nederland, gaat na zeven jaar stoppen. Het laatste nummer, editie 25, zal rond 1 maart verschijnen.

Er is geen directe reden voor het einde van Das Magazin. We groeiden nog steeds in abonnees, lieten nieuwe schrijvers debuteren en hadden onredelijk veel plezier in het maken van het blad. Vooruit, als er een reden is, dan is het deze: de ambities van Daniël, mij en het hele team van Das Mag reiken altijd verder.

In 2011 begonnen Toine Donk en Daniël van der Meer Das Magazin als literair tijdschrift voor een nieuwe generatie. In zeven jaar groeide het uit tot het grootste literaire tijdschrift van Nederland en Vlaanderen. Mede door de opvallende vormgeving, verzorgd door de designers van Vruchtvlees  won het blad twee keer een European Design Award, een Red Dot Award, de Visser-Neerlandia Prijs en waren we genomineerd voor de Amsterdamprijs.

Uitgeverij – In het najaar van 2015 begon Das Mag Uitgevers, onder het motto: minder boeken uitgeven met meer aandacht. Via een crowdfundingcampagne werd met 3.000 ‘oprichters’ bijna twee ton opgehaald. Das Mag is inmiddels de uitgever van onder andere Lize Spit, Maartje Wortel, Jelle Brandt Corstius, Walter van den Berg, Charlotte Mutsaers en Jan Postma.

En nu?

Dus ja, wij gaan even wat andere dingen doen om de boel levendig te houden. Voor nu doen we daar nog goed schimmig over, want dat houdt de aandacht lekker vast. Net zoals een goed boek. Wanneer wij met onze nieuwe plannen naar buiten komen, zul je dat beslist merken.

 

Das Magazin #25 Het einde

Afscheid in stijl met een monumentaal dubbeldik nummer: #25. Vijfentwintig geliefde Das Magazin-auteurs schrijven over één van de 25 thema’s uit de voorgaande edities — rijkelijk geïllustreerd door tien tekenaars.

>> Bestel Das Magazin #25 Het einde – € 11,00 

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.