‘Liever dier dan mens’ van Pieter van Os heeft de Libris Geschiedenis Prijs 2020 gewonnen

Next Post
Previous Post


25 oktober 2020 | ‘Liever dier dan mens’ van Pieter van Os (Prometheus) heeft de Libris Geschiedenis Prijs 2020 gewonnen Dit werd vandaag bekendgemaakt in radioprogramma OVT.

• Pieter van Os
Liever dier dan mens
een overlevingsverhaal
Prometheus, 2019

<< o.a. te koop via bol.com >>

‘Bijna als een gedrevene heeft Pieter van Os zich gestort op het overlevingsverhaal van de Joodse Mala Kizel. Zij was afkomstig uit het getto van Warschau en wist als ogenschijnlijk katholiek meisje de oorlog te overleven. Van Os reisde voor zijn boek door Oost-Europa, en laat zien dat de historicus die zoekt ook veel kan vinden. Aan de hand van het overlevingsverhaal van één vrouw schreef hij een indringend en onthutsend, maar ook genuanceerd boek over het vreselijke lot van de Joden, en tegelijkertijd over actuele obsessies met volksaard en identiteit.’ (jury)

Pieter van Os (1971) is een Nederlandse schrijver en journalist. Zijn artikelen verschijnen voornamelijk in NRC Handelsblad en De Groene Amsterdammer. In 2020 won hij met ‘Liever dier dan mens’ ook al de Brusseprijs, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek.

Genomineerd waren:

>> klik op de titel voor meer informatie over het boek via bol.com

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen historisch onderzoek stoelt. Aan de prijs is een bedrag van €20.000 verbonden. Nieuw dit jaar is dat ook de niet-winnaars een bedrag van 1.500 euro toegekend krijgen, als waardering voor hun prestatie.

  • Libris Geschiedenis Prijs | site | wikipedia | berichten
    voor historische boeken die een algemeen publiek aanspreken

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.