‘Lezen’ – fotoboek van Steve McCurry

Next Post
Previous Post

Steve McCurry
Lezen

Fontaine, februari 2017
ISBN 9789059567023, 144 pagina’s
> paperback met flappen, € 24,95 | bestel

“McCurry’s photographs show the absorbing power of losing oneself to the written word in any situation.”—The Guardian, Travel

Je kunt lezen en je kunt kijken. En je kunt kijken naar mensen die lezen. Dat laatste doet fotojournalist Steve McCurry bijzonder graag. Omdat lezende mensen, waar ze ook zijn en wat ze ook in handen hebben, tijdelijk in een andere wereld verkeren. Je treft ze als het ware op een onbewaakt ogenblik – en dat levert prachtige, persoonlijke en verstilde beelden op. Al sinds de uitvinding van de boekdrukkunst zijn beeldend kunstenaars gefascineerd door lezende mensen. Met deze foto’s, verzameld over de hele wereld en in de loop van tientallen jaren, plaatst McCurry zich in een rijke traditie. Een fraai uitgevoerd boek met een voorwoord van Paul Theroux. (uitgever)

over dit boek…

Steve McCurry – De Amerikaanse Magnum-fotograaf Steve McCurry is veelgeprezen en vaak bekroond. Hij is vooral bekend vanwege zijn iconische foto van een Afghaans vluchtelingenmeisje, die in juni 1985 de cover van National Geographic sierde.
Zie ook wikipedia | website

 

In het voorwoord van ‘Lezen’ verwijst McCurry naar de legendarische fotograaf André Kertész. “Tot zijn intrigerendste beelden behoorden foto’s van mensen die lezen. Ze zijn in de loop van vijftig jaar gemaakt en bijeengebracht in zijn boek On Reading, dat in 1971 verscheen.”

 te koop bij bol.com >>

 .   .

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.