‘Leven en laten leven’ – Na de dagboeken een nieuwe roman van Hendrik Groen

Next Post
Previous Post

Hendrik Groen
Leven en laten leven

Meulenhoff, juni 2018
ISBN 9789029091015, 288 pagina’s
> paperback € 19,99 | o.a. te koop bij bol.com

Hendrik Groen publiceerde zijn eerste dagboek in 2014. Pogingen iets van het leven te maken: Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83¼ jaar werd een groot succes, het stond drie jaar lang onafgebroken in de Bestseller 60, de vertaalrechten zijn verkocht aan meer dan 35 landen en het boek kreeg de NS Publieksprijs 2016.

In 2016 verscheen het eveneens succesvolle vervolg Zolang er Leven is: Het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar, en nu komt Hendrik Groen (pseudoniem van Peter de Smet), met een nieuwe roman…

Arthur Ophof had zich het leven toch anders voorgesteld. In plaats van spectaculaire reizen te maken naar verre landen, staat hij vier keer in de week in de file van Purmerend naar Breukelen én in de file van Breukelen naar Purmerend. Groots en meeslepend kun je zijn uitgebluste, kinderloze huwelijk en zijn autovrije hofje voor de deur niet noemen. En hij wordt vijftig, dus de tijd begint te dringen.

Maar als zijn werkgever hem ‘helaas’ moet ontslaan en hij er een mooie ontslagvergoeding uit weet te slepen, openen zich onverwachts mooie perspectieven op een geheel nieuw leven…

> meer informatie over de titels van Hendrik Groen bij bol.com

Hieronder enkele van de vele vertalingen van het geheime dagboek, waarbij opvalt dat de karakteristieke kop op de cover van de oorspronkelijke uitgave, getekend door Victor Meijer, in de meeste gevallen opnieuw werd gebruikt.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.