‘Leve de boekhandel’ – 23 auteurs over het theater van de literatuur

Next Post
Previous Post

 


Een ode aan de boekhandel. Lockdownverhalen van 23 prominente auteurs die het belang onderstrepen van de boekhandel in onze samenleving.

Leve de boekhandel! bevat verhalen van René Appel, Adriaan van Dis, Rob van Essen, Martien Frijns, Arnon Grunberg, Maarten ’t Hart, Theodor Holman, Mensje van Keulen, Bertram Koeleman, Kees van Kooten, Jeroen van Merwijk, Nelleke Noordervliet, Jente Posthuma, Jaap Scholten, Jan Siebelink, A.L. Snijders, Lize Spit, Rosita Steenbeek, P.F. Thomése, Thomas Verbogt, Lammert Voos, Pieter Waterdrinker en Tommy Wieringa.

Half december 2020 kwam de boekenwereld tot stilstand als gevolg van de lockdown. In een cruciale periode voor de boekhandel waren klanten opeens niet meer welkom. Het was voor lezers lange tijd niet meer mogelijk om de rijk gesorteerde boekhandels te bezoeken.

Ook auteurs laten van zich horen. Ontmoetingen met lezers bleven uit en nieuw werk dreigde onopgemerkt te blijven. De boekhandel is tenslotte het theater waarin lezer, schrijver en boekverkoper elkaar ontmoeten en hun verhalen met elkaar delen.Spontaan stroopten 23 auteurs de mouwen op en schreven hun lockdownverhaal ter gelegenheid van de geleidelijke heropening van de boekhandels in Nederland. Leve de boekhandel! is niet alleen een uniek tijdsdocument, maar onderstreept vooral het belang van de boekhandel in onze samenleving.

  • ‘Leve de boekhandel’ verschijnt in een oplage van 2500 exemplaren bij Uitgeverij Sunny Home van Kees Schafrat (boekhandel Broekhuis).

• 23 auteurs
Leve de boekhandel
Lockdownverhalen over het theater van de literatuur
Sunny Home, april 2021
9789077780060, hardcover, pagina’s, € 22,95

<< o.a. te koop via bol.com >>
of via uw lokale boekhandel

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.