‘Lampje’ van Annet Schaap is ‘het beste kinderboek aller tijden’

Next Post
Previous Post

• ‘Lampje’ van Annet Schaap is gekozen tot favoriete kinderboek aller tijden en staat op nr 1 in De Grote Vriendelijke 100, een verkiezing van de Grote Vriendelijke Podcast en Hebban.

Het boek voert De Grote Vriendelijke 100 aan, vlak voor ‘De brief voor de koning’ van Tonke Dragt en ‘Kruistocht in spijkerbroek’ van Thea Beckman.

Lampje won eerder al meerdere prijzen: in 2017 de Nienke van Hichtum-prijs en in 2018 de Boekenleeuw, de Gouden Griffel  en de Woutertje Pieterse Prijs.

De verkiezing is een initiatief van Hebban en De Grote Vriendelijke Podcast. De lijst is samengesteld door lezers, die van 17 oktober t/m 7 november 2021 konden stemmen op hun favoriete kinderboek. Bijna 2500 lezers stuurden hun favoriete top 5 aller tijden in.

Kijk hier voor de volledige Grote Vriendelijke 100, een toplijst met de favoriete kinderboeken aller tijden. 


De Grote Vriendelijke Podcast (De GVP) is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Het initiatief van kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) werd gelanceerd in september 2018. [website]

Hebban is een lezerscommunity, een website voor en door lezers. Een online ontmoetingsplek voor liefhebbers van alle genres. Sinds 2021 maakt Hebban deel uit van de CPNB. [website]

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.