Jan Cremer, een leven als ’n komeet

Next Post
Previous Post


Hilarische verhalen aan de rand van het zwembad door rasverteller Jan Cremer.

• Rob Knijff
Jan Cremer, een leven als ’n komeet
Gesprekken in Italië
De Kring, november 2021
9789462972186, paperback, 256 pagina’s, € 20,99

<< o.a. te koop via bol.com >>

 Jan Cremer is met 12 miljoen verkochte boeken wereldwijd met afstand de best verkochte Nederlandse romanschrijver ooit. Samen met zijn vrouw Babette woont hij een groot deel van het jaar in Italië, op een indrukwekkend landgoed van 14 hectaren (14 voetbalvelden) in Umbrië, omringd door 250 zelfgeplante olijfbomen en een zwembad in Hollywoodstijl.

Rob Knijff was met twee vrienden vier dagen lang te gast in Casa Cremer en interviewde ‘de maestro’ over diens explosieve leven en werk. Het werd één groot enthousiast gesprek waarin de mooiste anekdotes en verhalen over elkaar heen buitelden: over humor en Oranje-meiden, Bob Dylan en Janis Joplin, over Etruskische beschaving en biologische olijfolie, over Van Gogh en het Enschedees Mannen- en Knapenkoor, en nog heel erg veel meer. Met zelfs een recept om zo lang mogelijk jong te blijven. JAN CREMER, EEN LEVEN ALS ‘N KOMEET is een monument voor de nu 81-jarige schrijver. (uitgever)

Rob Knijff was van 1978-1982 politiek redacteur in Den Haag voor De Telegraaf en van 1993-1999 de enige full-time Koninklijk Huis-verslaggever in Nederland. Over die periode maakte hij samen met fotograaf Hans Peters het boek Willem-Alexander. In gesprek met de koning in wording (2016).

zie ook…

 

    

Ik Jan Cremer, de delen 1,2 en 3 in één band, met een voorwoord van Özcan Akyol (Eus).
Bezige Bij, maart 2020
o.a. te koop via bol.com >>

Barbaar op Ibizade ibiza-jaren van jan cremer 1961-1963
Bezige Bij, juni 2020
o.a. te koop via bol.com >>

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.