Laat ze maar denken dat je als schrijver geboren bent – een atypische schrijfgids van DBC Pierre

Next Post
Previous Post

pierre-schrijfgids-2016DBC Pierre
Laat ze maar denken dat je als schrijver geboren bent
een atypische schrijfgids

Podium, oktober 2016
299 pagina’s
> paperback € 22,50 | bestel bij bol.com

DBC Pierre won met zijn debuutroman Vernon God Little de Man Booker Prize, de heilige graal van de Engelstalige literatuur. Hij had geen literatuuropleiding gevolgd en nog nooit een schrijfcursus gedaan. Hoe dat mogelijk is? Dat onthult hij in deze atypische schrijfgids.
Met de bekeringsdrang van een zendeling en de vasthoudendheid van een drugsdealer, moedigt hij zowel beginnende als gearriveerde auteurs aan om alle bestaande ideeën overboord te gooien en te beginnen from scratch. Overwin je angsten – door de confrontatie ermee aan te gaan.
Deze eigenwijze mix van autobiografie, essay en schrijfgids is onmisbaar voor iedereen met een liefde voor het geschreven woord. (uitgever)

Originele titel: Release the Bats. Writing Your Way Out of It (Faber & Faber, juli 2016)

DBC Pierre – De in Australië geboren, en via Mexico, Texas en Engeland in Ierland belande auteur DBC Pierre (pseudoniem van Peter Finlay) baarde opzien met zijn romandebuut Vernon God Little. Toen hij daarmee in 2003 de Man Booker Prize won, stonden de kranten bol van zijn roerige verleden dat gekenmerkt wordt door drugsverslaving en vermeende oplichting.  | zie ook wikipedia

over dit boek…

podcast – DBC Pierre vertelt over ‘Release The Bats: Writing Your Way Out Of  It”, offering advice to would-be writers’ | RTÉ:Ireland, 16 aug. 2016

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.