Biografie Geert van Oorschot wint Zeeuwse Boekenprijs 2016

Next Post
Previous Post

stoop-hof-2015rp_fortuin-oorschot-2015-213x300.jpg06-11-2016 | Arjen Fortuin won met zijn biografie van uitgever Geert van Oorschot de Zeeuwse Boekenprijs 2016, maar voor het eerst was er sprake van een gedeelde eerste plaats. De tweede winnaar was Chris de Stoop met zijn boek Dit is mijn hof.

Beide winnaars ontvangen een bedrag van 1000 euro en een kunstzinnig tegeltje.

De uitreiking van de ZBP was op zaterdag 5 november 2016 in de ZB-Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg en was daarmee tevens de afsluiting van de jaarlijkse Week van het Zeeuwse Boek.

Dit jaar werden zo’n tachtig titels ingezonden waaruit de jury vijf boeken selecteerde. Naast de twee winnaars stonden op de shortlist:

Accolades – Behalve de Zeeuwse Boekenprijs reikte de jury ook nog zes accolades uit. Dit zijn extra waarderingen voor deelnemende boeken. Ze gingen naar:

De jury van 2016 bestond uit Han Polman, commissaris van de koning en voorzitter, Paul van der Velde, hoofdredacteur van het Zeeuws Tijdschrift en secretaris ZBP, Jacqueline Bel, hoogleraar literatuurwetenschappen VU Amsterdam, Jan van Damme, redacteur PZC, Perry Moree, directeur ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en Barber van de Pol, schrijfster en publiciste.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.