‘Kastanje a/d Zee’ – 7e deel van de De tandeloze tijd – voor klein aantal liefhebbers beschikbaar

Next Post
Previous Post

heijden-kastanje-2016A.F.Th. van der Heijden
Kastanje a/d Zee

Statenhofpers, november 2016
224 pagina’s
> gebonden € 125,00 | bestel bij uitgever
[Het boek was drie dagen na verschijnen reeds uitverkocht.]

De romancyclus “De tandeloze tijd” van A.F.Th van der Heijden vormt een hoogtepunt in de 20e eeuwse Nederlandse literatuur. Ter gelegenheid van de 65e verjaardag van de auteur zal het omvangrijke zesde deel Kwaadschiks bij uitgeverij de Bezige Bij verschijnen.

Tegelijkertijd zal bij de Statenhofpers deel 7 van de cyclus Kastanje a/d Zee het licht zien. Dit zelfstandig te lezen deel van de cyclus verschijnt vooralsnog exclusief bij de Statenhofpers. Het boek bevat volgens de auteur in zijn nawoord een van zijn meest dierbare teksten van de cyclus en is een studie in erotische jaloezie in al zijn facetten.

De strikt beperkte oplage heeft niets van doen met de door de slechte verstaander als obsceen of pornografisch te duiden karakter van de roman. De auteur wilde Kastanje a/d Zee, dat voor hem een van zijn lievelingsteksten van de cyclus behelst enige tijd voor zich zelf en een select aantal betrokken lezers reserveren zodat het, op zijn minst voor enige tijd kan uitgroeien tot een mythe.

Het boek, met een omvang van 224 pagina’s werd in twee kleuren gedrukt op speciaal voor deze uitgave vervaardigd, geschept papier. Het werd gebonden in een band van kurk met platten van kastanjekleurig handgeschept Japans papier. Peter Muller tekende speciaal voor dit boek initialen waarmee elk hoofdstuk opent. Alle boeken werden door de auteur genummerd en gesigneerd.

Over enige tijd zal nog een extra luxe, met de hand in halfoasis gebonden editie verschijnen.

De Statenhofpers is de privépers van Jaap Schipper en Christianne Duchateau – website

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.