Jonathan Galassi ‘Toen boeken nog boeken waren’

Next Post
Previous Post

galassi-boeken-2015Jonathan Galassi
Toen boeken nog boeken waren

Uitgeverij Atlas Contact, augustus 2015
paperback, 224 pagina’s
ISBN 9789025443979, verkoopprijs € 24,99
(bestel)

Dit is een liefdesgeschiedenis. Ze gaat over de goede tijd, toen mannen nog mannen waren en vrouwen nog vrouwen en boeken nog boeken, met gelijmde of zelfs ingenaaide katernen, een voor- en achterplat van linnen of papier, met mooie of niet zo mooie omslagen en een bedompte, stoffige, heerlijke geur; toen boeken nog menige kamer stoffeerden en hun inhoud, de magische woorden, hun poëzie en proza, waren sterkedrank, parfum, seks en glorie voor hun liefhebbers. Deze trouwe lezers waren nooit talrijk maar ze waren altijd ontvankelijk voor de romantiek van het lezen. Misschien bestaan ze nog wel ergens ondergronds, heimelijke dwepers met de cultus van het gedrukte woord.

In een heerlijk naar oud papier geurende wereld vechten twee New Yorkse uitgevers van de oude stempel jarenlang om een vermaarde dichteres. Zij draagt haar eigen geheimen met zich mee, die de levens van hen allemaal zullen veranderen. (uitgever)

over dit boek…

Jonathan Galassi (1949) – dichter, vertaler en uitgever bij de gerenommeerde uitgeverij Farrar, Straus & Giroux in New York. (wikipedia)

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.