222 Werken uit de Nederlandstalige literatuur verzameld in ‘De leeslijst’

Next Post
Previous Post

geerdink lijslijst 2015 2Nina Geerdink, Jos Joosten, Johan Oosterman (red.)
De leeslijst
222 werken uit de Nederlandstalige literatuur

Uitgeverij Vantilt, augustus 2015 (19/08)
Paperback, 480 pagina’s
ISBN 9789460042072, verkoopprijs € 24,95
(bestel)

De leeslijst is er om iedere literatuurliefhebber (hernieuwd) kennis te laten maken met vergeten, onderschatte, of juist stukgelezen en vaakbekroonde werken uit de Nederlandse en Vlaamse letterkunde van alle eeuwen. Niet omdat het moet, maar omdat het leuk is.

De auteurs van dit boek, allen letterkundespecialisten die verbonden zijn of waren aan de Radboud Universiteit Nijmegen, presenteren hun keuze van belangwekkende, urgente, relevante, interessante of gewoon mooie boeken uit de Nederlandstalige literatuur. En zo divers als de titels zijn, zo verschillend zijn ook de aspecten die aan bod komen: ze zijn eerder exemplarisch dan representatief. Op de leeslijst staan bekende titels, maar ook verborgen pareltjes. Het boek presenteert resultaten van langdurig onderzoek, maar ook terloopse vondsten. (uitgever)

In 220 lemma’s wordt de Nederlandse letterkunde van de middeleeuwen tot heden aan een breed publiek van lezers voorgesteld.

over dit boek…

inhoudsopgave en voorbeeldpagina’s…

over de cover – Voor het omslag heeft de uitgever gekozen voor een afbeelding van de Duitse illustrator Quint Buchholz, ‘Der Gruss’ uit 1990, die vrij recent ook werd gebruikt op de cover van de uitgave Ludo Simons, Het boek in Vlaanderen sinds 1800 (Lannoo, 2013).

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.