Joke Linders schreef ‘Het ABC van Annie MG’

Next Post
Previous Post

linders-annie-mg-2016Joke Linders
Het ABC van Annie MG
Van de A van Abeltje tot de Z van Ziezo

Uitgeverij Meulenhoff, februari 2016
gebonden, illustr., 224 pagina’s, 31 x 22 cm
ISBN 9789029090865, verkoopprijs € 29,99
(bestel bij bol.com)

Annie M.G. Schmidt is een van de weinige auteurs van wie alle naoorlogse generaties wel een boek hebben gelezen, een liedje kennen, een toneelstuk, televisieserie of film hebben gezien. Elke Nederlander kent Minoes, Pluk, Jip en Janneke, Dikkertje Dap en zuster Clivia. Maar wie is Annie M.G. Schmidt?

Langs de letters van het alfabet – van de A van Abeltje tot de Z van Ziezo – wordt de lezer ingewijd in leven en werk van deze tegendraadse taalkoningin. Haar taalgebruik, de beestenboel, de helden en heldinnen uit haar werk, de bibliothecaresse, Het Parool, de plaatsen waar zij woonde en haar recalcitrantie – het wordt allemaal op speelse, vrolijk stemmende en soms onthullende wijze in dit ABC uit de doeken gedaan. Het ABC van Annie M.G. is een kleurrijk boek dat tot ieders verbeelding spreekt. (uitgever)

Joke Linders (1943) – biograaf, criticus, docent en consulent jeugdliteratuur, promoveerde in 1999 op het schrijverschap van Annie M.G. Schmidt. Haar kennis van en liefde voor jeugdliteratuur legde zij vast in onder meer Het ABC van de jeugdliteratuur, Trage post voor Anna Johanna en Daar staat het. Beeld voor beeld door Nederland.

Zie ook…

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.