De Best Verzorgde Boeken van 2015

Next Post
Previous Post

best-verzorgd-2015-2016

 

22 februari 2016 – De Best Verzorgde Boeken van 2015 zijn bekend

De selectie bestaat ditmaal uit 33 Nederlandse en 17 Vlaamse boeken. Speciaal voor het Nederlands-Vlaamse gastlandschap van de Frankfurter Buchmesse is er samengewerkt met de Vlaamse Uitgevers Vereniging om eenmalig te komen tot een gezamenlijke bekroning.

Uitgevers, opdrachtgevers, grafisch ontwerpers, drukkers en binders stuurden in totaal 410 boeken in. De boeken zijn beoordeeld op hun onderscheidend vermogen op het terrein van inhoud, ontwerp, beeldbehandeling, typografie, materiaalkeuze, druk en bindwijze.

Dit jaar was er een Nederlands-Vlaams jury: Carolien Glazenburg (conservator Stedelijk Museum Amsterdam), Wouter Roelants (boekhandelaar en uitgever), Luc Derycke (ontwerper, Gent), Koen Brams (oud directeur Jan van Eyck Academie & oud hoofdredacteur De Witte Raaf) en Freek Kuin (creatief directeur drukkerij robstolk). Boeken, waar juryleden bij betrokken waren, zijn door een aparte schaduwjury beoordeeld.

De hele selectie is ingezonden naar de ‘Schönste Bücher aus aller Welt’ in Leipzig, de internationale boekjurering. Op 7 maart zullen daar de winnaars bekendgemaakt worden.

Zoals elk jaar zal het Stedelijk Museum Amsterdam de Best Verzorgde Boeken 2015 exposeren, waarna de collectie nog op meerdere plaatsen te zien zal zijn.

Onder de gekozen uitgaven zijn vier boeken die elders bij BoB te vinden zijn:

wildemeersch-claus-2015 hoeks-typografie-2015     van-dale-2015huygen-crouwel-2015

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.