Jeroen Brouwers wint met ‘Cliënt E. Busken’ de Libris Literatuur Prijs 2021

Next Post
Previous Post


10 mei 2021 | Jeroen Brouwers is met ‘Cliënt E. Busken’ de winnaar van de 28ste Libris Literatuur Prijs en het bijbehorende prijzengeld van 50.000 euro.

• Jeroen Brouwers
Cliënt E. Busken
Atlas Contact, 2020

<< o.a. te koop via bol.com >>

In ‘Cliënt E. Busken’ van Jeroen Brouwers zit de hoofdpersoon vastgegord in zijn rolstoel op de gesloten afdeling van een instelling waar hij tegen zijn zin verblijft en denkt, piekert, maalt en bedoelt. Hij zegt niets en misschien is er iets mis met zijn gehoor, maar van wat om hem heen gebeurt blijft hij een scherp waarnemer en inwendig voorziet hij zijn medebewoners en het personeel van snerpend commentaar.

De jury onder leiding van Lilianne Ploumen  koos Cliënt E. Busken uit zes genomineerden als beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar.

“Cliënt E. Busken is een verslavend taalcircus. Brouwers levert een ware krachttoer met deze roman die hilarisch en ontluisterend tegelijk is.” (jury)

Genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2021 waren:

>> klik op de titels voor meer informatie over de boeken via bol.com

JuryLilianne Ploumen (voorzitter),  Judith Eiselin, literair recensent van NRC Handelsblad, Johan Fretz, auteur, Maarten Moll, auteur en literair recensent van Het Parool en Yves T’Sjoen, hoogleraar moderne Nederlandse literatuur, Universiteit Gent.

In 2020 ging de Libris Literatuur Prijs naar Uit het leven van een hond van Sander Kollaard.

  • Libris Literatuur Prijs | site | wikipedia | berichten
    voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige literaire roman

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.