Jeanne Holierhoek ontvangt de Martinus Nijhoff Vertaalprijs 2018

Next Post
Previous Post

7 maart 2018 | De Martinus Nijhoff Vertaalprijs gaat dit jaar naar Jeanne Holierhoek. Zij krijgt de prijs voor haar omvangrijke vertaaloeuvre van werken uit het Frans in het Nederlands. Aan de prijs, die op woensdag 7 maart wordt uitgereikt, is een bedrag van 35.000 euro verbonden.

Vertaler Jeanne Holierhoek heeft een rijk en gevarieerd vertaaloeuvre opgebouwd van werken uit de Franse taal. Haar werk omvat ongeveer negentig zowel kwalitatief als kwantitatief zeer respectabele literaire en filosofische werken. Onder de door haar vertaalde schrijvers zijn internationaal beroemde auteurs Montesquieu, Voltaire, Guy de Maupassant, Jean Paul Sartre, Simone de Beauvoir en Marie NDiaye.

Jeanne Holierhoek won eerder de Dr. Elly Jaffé Prijs en de Europese Literatuurprijs.

De jury van de Martinus Nijhoff Vertaalprijs 2018 bestond uit Maarten Asscher (voorzitter), Henri Bloemen, Wim Honselaar, Jan Kuijper, Hilde Pach en Marjolein van Tooren.

De Martinus Nijhoff Vertaalprijs is de belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor vertalers en wordt al sinds 1955 door het Cultuurfonds uitgereikt, ter nagedachtenis aan dichter en vertaler Martinus Nijhoff.

  • Martinus Nijhoff Vertaalprijs | site | wikipedia | berichten
    voor een vertaler die vertaalt in het Nederlands en eens in de vijf jaar voor een vertaler uit het Nederlands

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.