Jan van der Cruysse wint met Bling bling de Schaduwprijs 2017 voor het beste thrillerdebuut

Next Post
Previous Post

8 juni 2017 | De Schaduwprijs, de prijs voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige thrillerdebuut, is gegaan naar Jan Van der Cruysse voor Bling bling. Diamantroof in Delhi (Davidsfonds).

bestel Bling bling als paperback of e-book  >

De Belgische Jan van der Cruysse won met zijn debuut al de Diamanten Kogel en de Hercule Poirotprijs in Vlaanderen.

Een avonturenroman die de lezers in razende vaart van Zaventem tot ver over de landsgrenzen brengt. Een ogenschijnlijk onschuldige juwelenroof verandert door een opeenstapeling van gebeurtenissen in een orgie van bloed en geweld. Volgens de jury een boek dat de lezer door de vaardige pen van de schrijver van het begin tot het einde bij de les houdt, en humor op geloofwaardige wijze met de actie weet te combineren.

De Schaduwprijs bestaat uit een geldbedrag van € 1.000,- en een kunstwerk van Daan Jippes.

De andere twee genomineerden waren Dooie dagen van Pim Hermans (Mosae Libro) en Maakbaar van Mariette Zweers (Ambo | Anthos).

De Gouden Strop 2017, de prijs voor de beste Nederlandstalige thriller, is gewonnen door Felix Weber met zijn boek Tot stof (Boekerij).

Spannende Boeken Weken – De bekendmaking van deze twee prijzen is de aftrap voor de Spannende Boeken Weken die nog tot en met 25 juni duren. De Zuid-Afrikaanse bestsellerauteur Deon Meyer schreef De vrouw in de blauwe mantel, dat tijdens de campagne cadeau wordt gedaan bij aankoop van € 12,50 aan spannende boeken.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.