De Gouden Strop 2017 gaat naar Felix Weber met ‘Tot stof’

Next Post
Previous Post

8 juni 2017 | De Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige thriller, is dit jaar gewonnen door Felix Weber met zijn boek Tot stof (Boekerij). De prijs werd uitgereikt tijdens het tv-programma RTL Late Night.

In Tot stof volgen we in 1949 Siem Coburg, een oud-verzetsstrijder die als wederdienst de mysterieuze dood van een gehandicapt kind in een Limburgs klooster gaat ophelderen. Als lezer word je moeiteloos mee terug in de tijd genomen naar het verstikkende Limburgse dorpsmilieu, de wanhoop van een overvol kindertehuis en de oorlogstrauma’s van Siem. In handen van een mindere schrijver had die deels waargebeurde verhaallijn makkelijk kunnen ontaarden in melodrama. Maar bij Felix Weber wordt het een bijzondere subtiele page-turner.

Felix Weber is het pseudoniem van Gauke Andriesse, hij won in 2011 ook De Gouden Strop met ‘De handen van Kalman Teller’. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro.

Uit 83 inzendingen waren 5 titels genomineerd voor de Gouden Strop 2017:

> klik op de titel voor meer informatie over de genomineerde en bekroonde boeken bij bol.com

Schaduwprijs – De Schaduwprijs, voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige thrillerdebuut, is gegaan naar Jan Van der Cruysse voor ‘Bling bling. Diamantroof in Delhi‘ (Davidsfonds).

Spannende Boeken Weken – De bekendmaking van deze twee prijzen is de aftrap voor de Spannende Boeken Weken die nog tot en met 25 juni duren. De Zuid-Afrikaanse bestsellerauteur Deon Meyer schreef De vrouw in de blauwe mantel, dat tijdens de campagne cadeau wordt gedaan bij aankoop van € 12,50 aan spannende boeken.

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.