In oktober 2020 veel aandacht voor Harry Mulisch, die tien jaar geleden overleed

Next Post
Previous Post

Tien jaar geleden, op 30 oktober 2010, overleed schrijver Harry Mulisch. Dit najaar wordt daar ruim aandacht aan geschonken met o.a. exposities, een documentaire en nieuwe boeken.

Boek – Bij Uitgeverij De Bezige Bij verschijnt De wondergrijsaard. Daarin portretteert Onno Blom de grote schrijver in zijn laatste jaren.

Ik kan niet dood zijn
Boek – Eveneens bij De Bezige Bij verschijnt een nieuwe bundeling van reeds gepubliceerde en nog ongepubliceerde aforismen, notities en observaties onder de titel Ik kan niet dood zijn, samengesteld door Kitty Saal en Johan Kuiper).

Zo'n genie ben je nu ook weer niet

Boek – Bij De arbeiderspers verschijnt in de serie Privé-domein Zo’n genie ben je nu ook weer niet, een boek met brieven van Mulisch en zijn ouders, bezorgd door Robbert Ammerlaan (die ook de biografie van Mulisch schrijft).

Het mirakel

Boek – Een heruitgave van de verhalenbundel Het mirakel; Episodes van troost en liederlijkheid uit het leven van de heer Tiennoppen, aangevuld met een pas ontdekt verhaal
(Harry Mulisch, De Bezige Bij)

 

• Documentaire – Coen Verbraak maakt een documentaire over Harry Mulisch. Een terugblik op Mulisch, aan de hand van bijzonder archiefmateriaal en gesprekken met onder meer Remco Campert, Jeroen Henneman, Adriaan van Dis, Marcel van Dam, Robbert Ammerlaan en zijn partner Kitty Saal.
Harry Mulisch – Schepper van zichzelf‘ is maandag 26 oktober om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.
De docu is hier online nog te zien plus een interview met regisseur Cien Verbraak.

• De Mulisch-tapes – een podcast over én met Harry Mulisch. Aan de hand van dictafoonbandjes en een audiodagboek gaan Daan Doesborgh, Johan Kuiper en Stefanie Liebreks op zoek naar de waarde van Mulisch anno nu. De eerste aflevering verschijnt op Mulisch’ tiende sterfdag: 30 oktober 2020 en is te beluisteren via Soundcloud/Mulisch.

• Tentoonstelling – In oktober lanceert het Literatuurmuseum voor de tiende sterfdag van Harry Mulisch de online tentoonstelling De oneindige Mulisch, waarin je kunt ronddwalen in een gedigitaliseerde versie van de werkkamer van Mulisch.

Zie ook…

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.