‘In Luiletterland’ – Wim Huijser schrijft ode aan het boekenvak, van schrijver tot boekhandel

Next Post
Previous Post

Wim Huijser
In Luiletterland
tussen schrijvers, uitgevers en andere curieuze letterheren m/v/x

Uitgeverij Kontrast, Oosterbeek, oktober 2018
ISBN 9789492411389, paperback, 288 pagina’s, € 19,90

o.a. te koop bij bol.com >>


Wim Huijser (1960) is schrijver en publicist op het snijvlak van geschiedenis, literatuur en landschap. Hij schrijft veel over de ontwikkelingen in het Nederlandse cultuurlandschap en de invloed daarvan op de mens, maar hier bij BoB is hij vooral bekend als de biograaf van Kees Buddingh’ (zie elders)

Boek als ode aan het boekenvak, van schrijver tot boekhandel

In Luiletterland speelt zich, zoals de ondertitel aangeeft, af ‘tussen schrijvers, uitgevers en andere curieuze letterheren m/v/x’. Juist in de buitengebieden van Luiletterland – een knipoog naar de roman Tjeempie! (1968) van Remco Campert – gaan, zo is de ervaring van Huijser, vaak de mooiste parels schuil. Hij publiceerde er de afgelopen jaren onder andere over in literatuurtijdschriften als De Parelduiker, De Boekenwereld en Boekenpost. Uit deze artikelen maakte Huijser een selectie met bijdragen over literaire fenomenen en verborgen geschiedenissen uit binnen- en buitenland: van Mulisch tot Donna Tart, van Thijsse’s Verkade-albums tot The Forsyte Saga. Verder staat hij stil bij bibliofielen en boekverbranders, dichtersfeesten en poëziemuren, literaire juweeltjes in en lucifersdoosje en zijn liefde voor de New Yorkse boekhandel Rizzoli.

Boekpresentatie – Op dinsdagavond 30 oktober om 20.00 uur presenteert schrijver-publicist Wim Huijser zijn nieuwe boek In Luiletterland in bibliotheek BBLTHK Wageningen.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.