‘In de ban van de band’ – tentoonstelling van luxe boekbanden van Geert van Daal

Next Post
Previous Post

Handboekbinder Geert van Daal (1941) maakt al sinds 1983 boekbanden en luxe cassettes voor de collectie Bibliotheca Philosophica Hermetica, verzameld door Joost R. Ritman.

Hij maakt daarbij gebruik van luxe leersoorten, perkament en veelal door hem zelf gemaakte marmerpapieren. Als gerenommeerde handvergulder gebruikt hij voor de decoraties uitsluitend 23 karaats goud. Met zijn werk won hij prijzen in binnen- en buitenland.

Van 28 september tot en met 24 november 2018 is er een overzichtstentoonstelling van zijn werk te zien in de Ambassade van de Vrije Geest, het zogenaamde Huis met de Hoofden in Amsterdam.

Op de expositie zijn ca. 100 prachtige boekbanden en kartonnages te zien, gemaakt voor de bibliotheek, voor andere verzamelaars en voor hemzelf. Daarnaast zullen er lezingen en demonstraties gehouden geworden. Bij de tentoonstelling verschijnt een geïllustreerde catalogus.

Het adres van De Ambassade van de Vrije Geest, waar eveneens de bibliotheek van Joost Ritman is gevestigd, is Keizersgracht 123 in Amsterdam.

Ilja Willifer maakte dit portret van boekbinder Geert van Daal voor het Ambacht in Beeld Festival, upload 20 mrt. 2018

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.