Biografie van Frans Kellendonk

Next Post
Previous Post

Jaap Goedegebuure
Kellendonk
Een biografie

Querido, september 2018
ISBN 9789021409979, 480 pagina’s
> gebonden € 29,99 | o.a. te koop bij bol.com

Frans Kellendonk (1951-1990) is een van de belangrijkste schrijvers van zijn generatie: geroemd om de stilistische kwaliteit van zijn werk, spraakmakend én omstreden vanwege zijn niet zelden controversiële thematiek. In zijn biografie schetst Jaap Goedegebuure Kellendonks intellectuele ontwikkeling en laat hij zien hoe persoonlijke ervaringen werden omgevormd tot verhalen en romans met een algemene geldigheid. Voor dit levensverhaal maakte hij gebruik van tot nu toe gesloten archieven en recentelijk opgedoken brieven en documenten. Ze werpen nieuw licht op een briljante stilist en een verbeten karakter.

Boekpresentatie – Op 27 september 2018 wordt in Spui25, tijdens een speciale avond over het leven en werk van Frans Kellendonk, de biografie gepresenteerd.

Eerdere berichten – In 2015, het Kellendonkjaar, verschenen de volgende boeken: Verzameld werk – 2 delen in cassette | De brieven | Mystiek lichaam – boek + luisterboekHet laatste testament van Frans Kellendonk – biografische roman door Arie Storm

> genoemde titels zijn te koop bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.