‘Het voorwoord van de Boekenweek’ – 6 t/m 14 maart 2021

Next Post
Previous Post

De Boekenweek 2021 wordt in verband met corona verplaatst naar de zomer. Van 6 tot en met 14 maart is er dus geen Boekenweek, maar het zal wel een week vol boeken worden, onder de titel ‘Het voorwoord van de Boekenweek’.

In die week worden er verschillende on- en offline activiteiten georganiseerd waarmee het boek gevierd wordt en iedereen wordt opgeroepen om zijn of haar favoriete boekhandel te blijven steunen. [zie activiteiten op website Boekenweek]

Activiteiten die op TV worden uitgezonden.

••• 5 maart 2021 – Het Boekenbal op tv
De 80ste editie van het Boekenbal zal dit jaar niet doorgaan. Op 5 maart zal er wel een speciale tv-uitzending gemaakt worden vanuit de lege schouwburg in Amsterdam (ITA). Diverse bekende schrijvers zullen de revue passeren om op unieke wijze samen het boek te vieren en tegelijkertijd voor de kijker thuis een tipje van de sluier van het traditionele Boekenbal op te lichten.

••• 6 maart 2021 – Van Kooten en de Bie Boekenweek
Elk jaar zendt de VPRO een aan de boekenweek gewijde compilatie van Koot en Bie uit. Dit jaar de memorabele aflevering ‘De bocht van Kees van Kooten en de stok van Wim de Bie’. Deze aflevering werd oorspronkelijk op 1 februari 1987 uitgezonden en sluit anno 2021 naadloos aan bij het thema van de Boekenweek dit jaar: Tweestrijd.
6 maart 2021 om 20.30 uur op NPO 2 [vpro]

••• 8 t/m 12 maart 2021 – Eus’ Boekenclub
Deventenaar Özcan Akyol heeft in zijn eigen stad zijn nieuwe tv-programma Eus’ Boekenclub opgenomen.
Vijf Nederlandse schrijvers staan centraal: Peter Buwalda, Lize Spit, Simone van der Vlugt, Rutger Bregman en Adriaan van Dis. Daarnaast komen verzamelaars van bijzondere boekencollecties aan het woord, er is poëzie en muziek van zangeres Lakshmi. Cabaretier Stefano Keizers is het eenmanspubliek in de talkshow.
De vijf uitzendingen zijn van 8 tot en met 12 maart elke avond om 19.25 uur op NPO 2 te zien. [bron: De Stentor, 16-02-21]

================

De invulling van Het voorwoord van de Boekenweek krijgt de komende tijd vorm.
Meer informatie:

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.