‘Het heel grote vogelboek’ – de klassieker Nederlandsche Vogelen nu ook voor kinderen

Next Post
Previous Post

Bibi Dumon Tak
Het heel grote vogelboek

Lannoo, maart 2017
ISBN 9789401441292, 80 pagina’s,
afm. 38×28 cm.
> hardcover € 24,99 | o.a. te koop bij bol.com

De klassieker Nederlandsche Vogelen nu ook voor kinderen

Geniet van de prachtige afbeeldingen uit Nederlandsche Vogelen (Nozeman en Sepp). Het eerste standaardwerk over de avifauna van Nederland en een van de mooiste werken uit de geschiedenis van onze boekdrukkunst.

Geniet ook van de prachtige waargebeurde verhalen van Bibi Dumon Tak over Mustapha de purperreiger, over zeearenden als vliegende deuren, over de wraak van de waterral. Over de kampioenste onder de zangvogels, de gemeenste onder de roofvogels, over zwanen die kunnen zingen met hun vleugels…

 kijk hier voor 12 voorbeeldpagina’s

Bibi Dumon Tak studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht. In 2001 verscheen haar eerste boek: Het koeienboek. Hiervoor kreeg ze meteen een Zilveren Griffel. Er volgden meer boeken, voor kinderen en jongeren maar ook voor volwassenen. En in 2006 schreef ze het Kinderboekenweekgeschenk: Laika tussen de sterren. Ze kreeg nog drie Zilveren Griffels, onder andere voor Bibi’s bijzondere beestenboek. In 2012 ontving ze voor Winterdieren de Gouden Griffel, de prijs voor het beste kinderboek van het jaar.
zie ook wikipedia

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.