‘Het geheime leven van Henri Pick’ – roman van David Foenkinos

Next Post
Previous Post

David Foenkinos
Het geheime leven van Henri Pick

Cossee, oktober 2017
ISBN 9789059367531, 224 pagina’s
> paperback € 19,99 | o.a. te koop bij bol.com

De Franse bestsellerschrijver David Foenkinos (Parijs, 1974) komt na de bekroonde roman Charlotte, over de Joods-Duitse kunstenares Charlotte Salomons, nu met een lichtvoetige roman.

Het geheime leven van Henri Pick is een wervelende literaire zoektocht, vol vaart en humor geschreven, die bewijst dat een roman ook het leven van zijn lezers op zijn kop kan zetten.

Als een bibliothecaris in Bretagne besluit om een collectie te beginnen van alle boeken die door uitgevers zijn afgewezen, ontvangt hij ongelooflijk veel manuscripten. In de enorme stapel stuit een jonge redactrice op een meesterwerk, geschreven door een zekere Henri Pick. Ze gaat op zoek naar de schrijver en ontdekt dat hij twee jaar eerder is overleden. Volgens zijn weduwe las Pick, pizzabakker van beroep, nooit een boek en schreef hij niets anders dan boodschappenlijstjes. Heeft hij soms een geheim leven geleid?

Na verschijning blijkt het boek van Henri Pick een daverend succes, het overrompelt de literaire wereld. Maar ook daarbuiten brengt zijn roman heel wat teweeg. Redactrice Delphine Despero start haar carrière met een bestseller en vindt de man van haar dromen. Picks dochter komt midden in de mediastorm haar echtscheiding te boven. En ook het leven van Jean-Michel Rouche, een uitgerangeerde journalist, zal drastisch veranderen. Hij bijt zich vast in Picks achtergrond en betwijfelt of het boek wel door hem geschreven is. Zou het soms een vooropgezet plan zijn van de uitgeverij? (uitgever)

vertaald uit het Frans door Carlijn Brouwer

– Eerder schreef Foenkinos ook het boek ‘Herinneringen’, over een jonge man die ervan droomt schrijver te worden.

>> Bekijk de genoemde boeken van David Foenkinos bij bol.com

    .  

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.