Carolijn Visser wint met ‘Selma’ de Libris Geschiedenis Prijs 2017

Next Post
Previous Post

29 oktober 2017 | Carolijn Visser ontvangt de Libris Geschiedenis Prijs 2017 voor haar boek Selma. Aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao (Uitgeverij Atlas Contact).

Lilianne Ploumen overhandigde de prijs voor het beste historische boek van 2017 tijdens een live-uitzending van radioprogramma OVT. Er dongen dit jaar 320 boeken mee naar de prijs. Aan de Libris Geschiedenis Prijs is een bedrag van 20.000 euro verbonden.

‘Carolijn Visser vertelt het onthutsende verhaal van een Nederlands-Joodse vrouw die tijdens de oorlog ondergedoken is geweest, en daarna door de liefde in China belandt. Dat onberispelijk vertelde verhaal schrijnt des te meer door de spanning tussen het ouderlijk huis in het welvarende Santpoort, en het steeds armoediger en drukkender China. Dit boek stijgt ver boven de familiegeschiedenis uit. Dankzij Carolijn Visser komt de beangstigende geschiedenis van de Culturele Revolutie op onze eigen stoep te staan.’ (Jury)

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen historisch onderzoek stoelt.

Genomineerd waren:

klik op de titels voor meer info over de boeken bij bol.com

  • Libris Geschiedenis Prijs | site | wikipedia | berichten
    voor historische boeken die een algemeen publiek aanspreken

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.