‘Het eiland’ – John Grisham schrijft zomerse bibliothriller

Next Post
Previous Post

John Grisham, vertaling Fanneke Cnossen
Het eiland

Bruna, juni 2017
ISBN 9789400508996, 320 pagina’s
> paperback € 19,99

bestel als paperback of e-book bij bol.com  >

Bestsellerschrijver John Grisham, die zijn boeken meestal laat afspelen tegen de achtergrond van advocatenkantoor en rechtbank, gaat met zijn 30e boek een zomers uitstapje maken…

Een spectaculaire thriller voor de zomermaanden

Bij een brutale roof uit de zwaarbeveiligde bibliotheek van de universiteit van Princeton worden vijf manuscripten van F. Scott Fitzgerald ontvreemd. Hoewel de toegesnelde politie er met de neus bovenop staat, weten de daders te ontkomen. De waarde van de unieke werken wordt op enkele tientallen miljoenen dollars geschat en de diefstal is groot nieuws. Maar ondanks alle inspanningen van de FBI, blijven de manuscripten spoorloos.

Zes maanden na de spectaculaire diefstal reist schrijfster Mercer Mann af naar Camino Island in het zonnige Florida, waar zij een deel van haar jeugd heeft doorgebracht. Mercer is echter niet teruggekeerd om herinneringen op te halen. Haar missie is om contact te leggen met Bruce Kable, de charismatische eigenaar van de Island Books-boekwinkel. Bruce heeft een voorkeur voor mooie vrouwen, fijne spijzen en goede dranken. En voor zeer zeldzame boeken… (uitgever)

Het boek verschijnt wereldwijd op 6 juni. Van de Engelstalige versie ‘Camino Island’ is er ook een gepimpte editie te koop voor de fans: “cloth-bound, signed and numbered, with printed endpapers, gold stamping, a slipcase, and a ribbon marker”, ook gewoon bij bol.com te koop.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.