Het 24e Jaarboek voor Nederlandse boekgeschiedenis (2017)

Next Post
Previous Post


Jaarboek voor Nederlandse boekgeschiedenis 24/2017

Vantilt, juni 2017
ISBN 9789460043307, 240 pagina’s
> paperback € 29,50

bestel als paperback bij bol.com  >

Jaarlijks brengt de NBV in samenwerking met Uitgeverij Vantilt het Jaarboek voor Nederlandse boekgeschiedenis uit, dat een gevarieerd overzicht geeft van nieuw onderzoek op het gebied van de Nederlandse boekgeschiedenis.

Het 24e Jaarboek voor Nederlandse boekgeschiedenis heeft als thema ‘Illegaal en Ondergronds’. Er wordt onder meer aandacht geschonken aan de gebroeders Taurel, die zich in de jaren dertig bezighielden met de handel in pornografische literatuur. Sjors de Heuvel verdiept zich in de illegale uitgaven van uitgeverij Sijthoff en Arno Kuipers beschrijft de bloeiperiode van de realistische roman in Nederland.
Naast deze thematische bijdragen zijn er artikelen over onder meer het Leidse dichtgenootschap ‘Kunst wordt door arbeid verkregen’, een achttiende-eeuwse pennenstrijd over het bestaan van spoken en enkele vroegen uitgaven van het Ludolphiaanse Leven van Jezus. Kevin Absilis, ten slotte, verzorgt een uitgebreide bespreking van enkele recente uitgeversbiografieën.

> oudere nummers uit de jaren 1996 tot 2011 zijn bij de NBV te bestellen voor een gereduceerde prijs van 10 euro per stuk.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.