Het 23e Jaarboek voor Nederlandse boekgeschiedenis (2016)

Next Post
Previous Post

jaarboek-nbv-2016-2Jaarboek voor Nederlandse boekgeschiedenis 23/2016

Uitgeverij Vantilt, juni 2016
paperback, 238 pagina’s
ISBN 9789460042676, verkoopprijs € 29,50
(bestel)

Jaarlijks verschijnt in juni een uitgave van de Nederlandse Boekhistorische Vereniging (NBV), met artikelen op het gebied van boekhistorie. Om het jaar is het een themanummer waarbij dieper wordt ingegaan op een bepaald onderwerp.

Het 23e Jaarboek voor Nederlandse boekgeschiedenis staat in het teken van nieuws en actualiteit. In verscheidene artikelen laten auteurs hun licht schijnen over aspecten van nieuwsgaring en -publicatie door de eeuwen heen. Aan bod komen bijvoorbeeld knipselkranten uit Nederlands-Indië, Antwerpse krantendrukkers in Wenen en nieuws uit China in de zeventiende eeuw.

Naast deze thema-artikelen bevat het jaarboek stukken over onder andere de veilingcatalogus van de bibliotheek van Carolus Clusius, de Amsterdamse druk van Rousseaus Emile, scheepsdrukkerijen en Nederlandse boeken in Zweedse bibliotheken. Saskia van Bergen bespreekt recente publicaties op het gebied van verluchte middeleeuwse handschriften.

> oudere nummers uit de jaren 1996 tot 2011 zijn bij de NBV te bestellen voor een gereduceerde prijs van 10 euro per stuk.

nbv-jaarboek-2016update 22-06-2016

Net voor het verschijnen van het Jaarboek bleek men gekozen te hebben voor een ander omslag, met een foto van krant lezende Indonesische jongens. Hiernaast de oude cover.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.