HES & DE GRAAF Publishers wordt onderdeel van de wetenschappelijke uitgeverij BRILL

Next Post
Previous Post

30 december 2013 – Koninklijke Brill NV, de internationale wetenschappelijke uitgever, kondigt de overname aan van de uitgeefactiviteiten van HES & DE GRAAF Publishers BV te Houten per 1 januari 2014.

Deze week werd bekend gemaakt dat de wetenschappelijke uitgeverij Brill (Leiden) en HES & DE GRAAF Publishers (Houten) overeenstemming hebben bereikt over de overname door Brill van de wetenschappelijke uitgeefactiviteiten van HES & DE GRAAF. De overname betreft internationaal hoog aangeschreven Engelstalige boekenreeksen onder meer op het gebied van boekgeschiedenis en de geschiedenis van de cartografie. In totaal wordt een boekenfonds van ruim 600 titels overgenomen, met een aanwas van 10 tot 15 nieuwe titels per jaar. De jaaromzet bedraagt circa € 500.000,- op jaarbasis.

Sebastiaan Hesselink, directeur van HES & DE GRAAF:

Wij zochten naar een geschikte kandidaat om ons bijzondere fonds te kunnen overnemen en voortzetten en zijn erg blij daar met Brill in te zijn geslaagd. Niet alleen is Brill een belangrijke mondiale speler in de cultuurgeschiedenis, zij zijn ook bij uitstek geschikt om ons fonds een digitale toekomst te geven.

Om de continuïteit naar auteurs en klanten te garanderen, heeft dhr. Hesselink ermee ingestemd Brill de komende jaren als adviseur te ondersteunen.

Een speciaal onderdeel van de overeenkomst is dat Brill tevens de exclusieve wereldwijde distributie verkrijgt voor de prestigieuze Atlas Blaeu-Van der Hem, een unieke hoogwaardige facsimile uitgave van een der beroemdste atlassen uit de 17e eeuw.

logo-brillBRILL – Brill is een beursgenoteerde, sterk internationaal georiënteerde, wetenschappelijke uitgeverij die sinds 1683 in Leiden is gevestigd. De uitgeefportefeuille omvat ruim 20 vakgebieden, onder andere: Midden-Oosten en Islam Studies, Azië Studies, Oudheid Studies, Geschiedenis en Internationale Betrekkingen, Theologie en Religiewetenschap, Taalwetenschap, en Internationaal Recht. De overwegend Engelstalige publicaties bestaan grotendeels uit boeken(series), encyclopedieën, tijdschriften, databases, en primaire bronnencollecties. Brill publiceert jaarlijks 200 tijdschriften en circa 700 nieuwe boektitels en naslagwerken, beschikbaar in zowel druk als elektronische vorm. De voornaamste afzetmarkten van Brill, dat kantoren in Leiden en Boston heeft, zijn Europa, de Verenigde Staten en Azië. De afnemers bestaan in meerderheid uit wetenschappelijke instituten en bibliotheken.

logo-hesHES & DE GRAAF – Opgericht in 1971, breidde HES Publishers in 2000 uit met de inlijving van het welbekende DE GRAAF Publishers. Beide uitgevershuizen gingen samen verder onder de nieuwe naam Hes & De Graaf Publishers BV. Uitgegeven worden wetenschappelijke werken over boeken, de geschiedenis van boeken, de geschiedenis van hun totstandkoming en andere onderwerpen met betrekking tot manuscripten en het gedrukte boek. Het programma bevat ook publicaties over kunst, cartografie en navigatie, wetenschapsgeschiedenis, humanisme en neo-latijnse cultuur, theologie en kerkgeschiedenis (in het bijzonder de reformatie).

—–

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.