Herman Tjeenk Willink wint de PrinsjesBoekenprijs 2019

Next Post
Previous Post

13 september 2019 | ‘Groter denken, kleiner doen’ van Herman Tjeenk Willink heeft de PrinsjesBoekenprijs 2019 gewonnen voor ‘het beste politieke boek van het voorafgaande parlementaire jaar’.

• Herman Tjeenk Willink
Groter denken, kleiner doen
Prometheus, 2018

o.a. te koop via bol.com >>

De PrinsjesBoekenprijs werd dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. De winnaar werd bekendgemaakt in de plenaire zaal van de Eerste Kamer.

 ‘Herman Tjeenk Willink heeft tijdens zijn lange, indrukwekkende politieke en bestuurlijke carrière steeds aandacht gevraagd voor de kwaliteit van de democratische rechtsorde. Wat zijn boek zo indrukwekkend maakt, is hoe knap, treffend en indringend hij dat thema aan de orde stelt.’ (jury)

In zijn boek roept de voormalig vicepresident van de Raad van State op om, hoewel het goed gaat met de economie, tekenen van verwaarlozing en sluipende uitholling van de democratische rechtsorde onder ogen te zien, positie te kiezen, het debat aan te gaan en zelf grenzen te trekken.

Herman Tjeenk Willink (1942) was van 1987 tot 1997 lid van de Eerste Kamer voor de PvdA en van 1991 tot 1997 Voorzitter. wikipedia

Ook genomineerd waren Macht der gewoonte van Carla Hoetink (VanTilt) en Over de dijken van Coen Teulings (Prometheus).

De jury van de PrinsjesBoekenprijs bestaat uit Jan Schinkelshoek (voormalig Tweede Kamerlid voor het CDA, directeur communicatie Rabobank en hoofdredacteur Haagsche Courant), Monique Leyenaar (hoogleraar politicologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen) en Kim van Keken (freelance journalist en winnaar van de Anne Vondelingprijs 2017).

 

  • Prinsjesboekenprijs | site | wikipedia | berichten
    voor het beste politieke boek van het voorafgaande parlementaire jaar
Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.