Herdruk verschenen van de fraaie uitgave ‘De bibliotheek’ van W.P. Campbell

Next Post
Previous Post

campbell-bibliotheek-cover-2013James W. P. Campbell, Will Pryce (foto’s)
De bibliotheek
hoogtepunten uit de wereldgeschiedenis

Uitgeverij THOTH, Herdruk oktober 2014
gebonden, 32x25cm, 326 pag.
ISBN 9789082038750, verkoopprijs € 49,95
[bestel]

In oktober 2013 verscheen een schitterende uitgave met fraaie foto’s van bekende en minder bekende bibliotheken over de hele wereld.
In het omvangrijk boek worden in zeven hoofdstukken 82 bibliotheken in 22 landen gepresenteerd.

Door de grote belangstelling was het boek vrij snel niet meer verkrijgbaar. Gelukkig heeft uitgeverij Thoth besloten de Nederlandse versie van ‘De bibliotheek’ opnieuw uit te brengen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w2ysHS9KdcU[/youtube]

video Thames & Hudson, upload 21 okt 2013

Boekenverzamelingen symboliseren door de eeuwen heen de geleerdheid en cultuur van hun eigenaar. Het woord ‘bibliotheek’ duidt in de meeste talen niet langer alleen op de boeken zelf maar ook op de gebouwen waarin ze zijn ondergebracht.

Dit boek is het eerste overzicht van de geschiedenis van dit gebouwtype, van het ontstaan van het schrift tot de dag van vandaag, van het oude Mesopotamië tot het moderne Japan. Elk tijdperk en elke cultuur heeft de bibliotheek opnieuw uitgevonden, gemodelleerd naar zijn eigen prioriteiten en interesses, en al doende een afspiegeling geschapen van de beschaving zelf.

De fraaiste bibliotheken herbergen niet zozeer boeken als wel kennis, creativiteit en beschouwing; ze belichamen het hoogste van wat de mensheid kan bereiken. James Campbell en Will Pryce hebben de wereld afgereisd en rond de tachtig bibliotheken bezocht en gedocumenteerd. Ze hebben een mijlpaal van een boek gecreëerd, een complete architectuurgeschiedenis van de bibliotheek. (uitgever)

campbell-spread-4campbell-spread-3campbell-spread-1campbell-spread-2

Ondanks het kloeke formaat van het boek en de vele (dubbel)paginagrote foto’s van Will Pryce is De bibliotheek. Hoogtepunten uit de wereldgeschiedenis geen koffietafelboek waarbij de inhoud ondergeschikt is aan de vorm. Integendeel zou je bijna kunnen zeggen want het boek is met recht doorwrocht te noemen. Campbell beschrijft op een gedegen manier de ontwikkeling van de bibliotheek door de eeuwen heen en hoe dit op de verschillende continenten plaatsvond en nog steeds plaatsvindt. (Cadoc)

over dit boek…

Deze uitgave is ook verkrijgbaar in het Duits en Engels:

  • Die Bibliothek | isbn 9783868736113 | Knesebeck, 2013 – [bestel]
  • The Library | isbn 9780500342886 | Thames & Hudson, 2013 – [bestel]

BIBLIOTHEEK1BIBLIOTHEEK2BIBLIOTHEEK3BIBLIOTHEEK4

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.