Henry! – een roman over hoogtijdagen van de Nederlandse tijdschriftenindustrie

Next Post
Previous Post

aalten-henry-2015Thomas van Aalten
Henry!

Uitgeverij Nieuw Amsterdam, februari 2016
Paperback, 400 pagina’s
ISBN 9789046820773, verkoopprijs € 19,99
(bestel bij bol.com)

Henry! is een meeslepende roman over de even romantische als grillige hoogtijdagen van de Nederlandse tijdschriftenindustrie, van eind jaren vijftig tot begin jaren tachtig van de twintigste eeuw. (uitgever)

Nederland, begin jaren zestig. De welvaart groeit en twintiger Henry Imholz, wereldburger en zoon van een steenrijke ondernemer, voelt dat haarfijn aan. Na een baantje als dagbladverslaggever besluit Henry zijn eigen tijdschrift op te zetten – en hij geeft het zijn eigen naam. Henry! bevat flitsende reportages, een societyrubriek, spraakmakende interviews en advertenties voor sterke drank en automerken. De lezers verslinden het blad.

Als eind jaren zestig het optimisme in Nederland plaatsmaakt voor maatschappelijke onrust, lijkt Henry zijn doelgroep uit het oog te verliezen. Een drama uit het privéleven van Henry brengt bovendien het voortbestaan van zijn tijdschrift in gevaar.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=E-uAdEDlE_w[/youtube]

Thomas van Aalten (1978) publiceert al vijftien jaar romans en artikelen. Zijn roman De schuldigen stond op de Longlist van zowel de AKO Literatuurprijs als de Libris Literatuurprijs. Van Aalten geeft les aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie van de Hogeschool van Amsterdam. (zie ook wikipedia)

over dit boek…

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.