‘Hele verhalen voor een halve soldaat’ wint Woutertje Pieterse Prijs 2021

Next Post
Previous Post


10 april 2021 | Benny Lindelauf en Ludwig Volbeda zijn met het boek ‘Hele verhalen voor een halve soldaat’ de winnaars van de 34e Woutertje Pieterse Prijs, voor het mooiste kinderboek van het afgelopen jaar. Aan de prijs is een bedrag van €15.000,- verbonden.


Benny Lindelauf, Ludwig Volbeda (illustr.)

Hele verhalen voor een halve soldaat
Querido, 2020
<< o.a. te koop via bol.com >>


De jury noemt het winnende boek gedurfd: “Het is ons een grote eer om in dit uitzonderlijke jaar een uitzonderlijk boek te bekronen dat het beste van de taal en het beeld in zich weet te verenigen. Een boek dat het grimmige niet schuwt, de lezer op een bloedstollende reis meeneemt en hem laat zien hoe groot en diep onze wereld kan zijn.”

Hele verhalen voor een halve soldaat vertelt de voorgeschiedenis van het boek Hoe Tortot zijn vissenhart verloor, eveneens van Lindelauf en Volbeda, dat in 2017 al werd genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs.

De andere genomineerden:

Koningskind

Koningskind van Selma Noort (Leopold), Wat is Kunst? van Ted van Lieshout (Leopold), De fantastische vliegwedstrijd van Tjibbe Veldkamp en Sebastiaan Van Doninck (Querido Kinderboeken),  De naam van mijn vader van Rindert Kromhout (Leopold) en Alfabet van Charlotte Dematons (Hoogland & Van Klaveren).

De genomineerden ontvangen naast een oorkonde een bedrag van €1.000,- per boek.

  • Woutertje Pieterse Prijs | site | wikipedia | berichten
    voor het beste Nederlandstalige jeugd- of kinderboek

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.