Charlotte Dematons’ nieuwe prentenboek ‘Alfabet’ is een ontdekkingsreis in woorden

Next Post
Previous Post

Charlotte Dematons heeft weer een schitterend prentenboek gemaakt waar je uren van kunt genieten. Een ABC-boek waar de A niet beperkt blijft tot een aapje, maar waar op en rond de apenrots, op de eerste grote tekening over twee pagina’s, ook nog een aardvarken, achtbaan, alpinopet, ambulance, astronaut, ananas, accordeon en tientallen andere objecten zijn te vinden.

“Alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden vind je in dit prachtige boek vol verrassende vondsten. Iedere pagina is een weergaloos zoek- en ontdekfeest.” (uitgever)

Neem bijvoorbeeld de B…

B is van badlaken waarop een broccoli in badpak de blauwe bergen bewondert, terwijl op de bloemetjesbank een broccoli in bikini hun bloemkooltje in zijn buggy bekijkt.
En kijk daar nou, een bromvlieg op een brommer en dan zijn er nog 250 andere woorden te ontdekken in deze tekening!

Via een gratis app en op de website (www.alfabetboek.nl of www.alfabetboek.be) zijn alle woorden te vinden die Charlotte Dematons in de tekeningen heeft verwerkt, en dat zijn er meer dan 3.000.

Charlotte Dematons
Alfabet
Hoogland & Van Klaveren, juni 2020
ISBN 9789089673275, hardcover € 24,90

o.a. te koop bij bol.com >>

UPDATE 12 oktober 2020 – Er is van Alfabet nu ook een prachtige XL-versie verschenen, supergroot 75 x 40 cm. (de ‘gewone’ Alfabet is 33 x 25 cm).
De grote versie is ook via bol.com te koop voor € 39,90.

meer over dit boek…


Charlotte Dematons werd op 21 september 1957 geboren. Na haar middelbare school in Frankrijk ging ze naar de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in illustreren en ontwerpen. Dido werd haar debuut als prentenboekenmaakster. Sindsdien heeft Charlotte Dematons illustraties gemaakt voor een groot aantal uitgeverijen en tijdschriften. Dematons heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder een Gouden Penseel in 2008, voor haar (tekstloze) prentenboek Sinterklaas. In 2006 ontving zij al een Zilveren Penseel voor de illustraties bij de uitgave van de sprookjes van Grimm (dit boek ontving ook de Zilveren Griffel). [wikipedia]

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.