Hans Mulder wint met ‘De ontdekking van de natuur’ de Jan Wolkers Prijs 2021

Next Post
Previous Post


24 oktober 2021 | De Jan Wolkers Prijs voor het beste Nederlandstalige natuurboek is gewonnen door ‘De ontdekking van de natuur’ van Hans Mulder. Dat werd bekendgemaakt in het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels.

 

• Hans Mulder
De ontdekking van de natuur
Terra , 2021

< o.a. te koop via bol.com >

De ontdekking van de natuur, gaat over de manier waarop de kijk van westerse samenlevingen op de natuur veranderde door nieuwe ontdekkingen tussen de 16de en 20ste eeuw. Het boek bestaat uit twintig verhalen over mensen en onderwerpen die daarin een rol hebben gespeeld.
De verhalen over onder meer vogels, bacteriën en insecten worden vergezeld van tekeningen en aquarellen die Mulder in de bibliotheek van Artis heeft gevonden.

“Mulder is een rasverteller en weet de lezer een boek lang bij de les te houden, geholpen door vleugjes ironie en een riante verzameling illustraties en klassieke prenten.”  ( jury)

Hans Mulder, conservator natuurhistorische collecties aan de Universiteit van Amsterdam, krijgt een bedrag van 5000 euro en een originele portrettekening van Siegfried Wolthek.
De prijs wordt elk jaar uitgereikt tijdens de Dag van het Natuurboek in museum Naturalis in Leiden.

Genomineerd waren:

 

winnaars
2021 - Hans Mulder, De ontdekking van de natuur
2020 - Valerie Trouet, Wat bomen ons vertellen
2019 - Marente de Moor, Foon

De prijs werd voor de eerste keer uitgereikt in 2013 en bestaat uit een bedrag van 5.000 euro en een origineel literair portret gemaakt door Siegfried Woldhek.
De prijs is ingesteld door het VARA-radioprogramma Vroege Vogels, de Volkskrant en het Wereld Natuur Fonds.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.