Facsimile atlas ‘Gerardi Mercatoris’ nu zeer voordelig te koop

Next Post
Previous Post

mercator-davidsfonds-2012
Gerardi Mercatoris
Facsimile Van De Atlas Van De Wereld
Greet Polfliet (inl.)

Davidsfonds, juni 2012
gebonden in linnen band, in cassette
352 pagina’s, 48 x 33 cm, gewicht 6 kg
ISBN 9789058268624
verkoopprijs van € 140,00 nu voor € 49,50 [bestel]
(ramsj aanbieding is uitverkocht)

In het Mercatormuseum van Sint-Niklaas ligt één exemplaar van Gerardi Mercatoris – Atlas sive cosmographicae meditationes de fabrica mvndi et fabricati figvra. Deze atlas werd in 1607 uitgegeven en toont ons de wereld door de ogen van de bekende cartograaf Gerard Mercator (1512-1594). De meer dan honderd historische kaarten zijn pareltjes van graveerkunst en vallen op door hun vele details en hun correcte weergave van de toen gekende wereld.

Met deze facsimile uitgave wordt de schitterende wereldatlas van Mercator eindelijk beschikbaar voor het grote publiek. Het is een unieke kans om de totale rijkdom van dit belangrijke historische werk te bekijken en te bewonderen. De lezer-kijker kan uren grasduinen in de atlas en zal elke keer iets anders ontdekken en zich verwonderen over een nieuw detail in de ongelooflijke schatkamer van wereldkaarten. (uitgever)

mercator-portretDe uitgave wordt afgesloten met een interessante bijdrage van Greet Polfliet, wetenschappelijk medewerker aan het Mercatormuseum, over de leefwereld, het leven en het werk van Gerardus Mercator, de techniek van het kaartmaken in de 16e eeuw en in het bijzonder over (de kaarten in) deze wereldberoemde atlas.

In 2012 was het 500 jaar geleden dat Mercator werd geboren in het Vlaamse Waasland. Als cartograaf en kosmograaf was zijn werk van onschatbare waarde.

mercator-zeeland

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.