‘De uitgever is mijn beste vriend, dacht Han G. Hoekstra’

Next Post
Previous Post

linders-hoekstra-2014Joke Linders & Janneke van der Veer
De uitgever is mijn beste vriend, dacht Han G. Hoekstra

De Eierland Pers, november 2014
64 pagina’s, 21 x 14 cm, oplage 150 ex.
ISBN 9789078554110, verkoopprijs € 7,50 (excl.verzendk.)
bestel: eierlandpers@kpnmail.nl

De naam Han G. Hoekstra (1906-1988) mag dan alleen bij een kleine groep lezers herkenning oproepen, met zijn gedichten ligt dat anders. Regels als ‘Ik heb een ceder in mijn tuin geplant’, ‘De moeder van de duizendpoot is vreselijk ontevreden’ of ‘Houdt gij ook zo van virodoppen? Ze zijn zo heerlijk circonflex’ kent vrijwel iedereen. Hoekstra behoort tot dat zeldzame slag dichters dat zowel grote als kleine mensen wist te boeien. Maar hoe was zijn contact met uitgevers? Stond hij altijd op scherp, liet hij zich van alles welgevallen, of was hij met hen bevriend?

Joke Linders en Janneke van der Veer, de biografen van Han G. Hoekstra, brachten de banden die Hoekstra met zijn uitgevers had, in kaart.

Hij schreef hen niet alleen, hij dronk ook graag een goed glas met ze en kon tot in de kleine uurtjes discussiëren met Geert Lubberhuizen, John Meulenhoff, Geert van Oorschot of Reinold Kuipers. “De uitgever is mijn beste vriend…”, moet hij tal van keren hebben gedacht.

Juist omdat de verhouding auteur-uitgever nu zo verandert is, zijn de mooiste anekdotes, kibbelpartijen en drinkgelagen in een exclusieve uitgave bijeengebracht. Een schets van een voorbije tijd, voor de liefhebbers.

De uitgever is mijn beste vriend, dacht Han G. Hoekstra is een uitgave van De Eierland Pers. Het boekje telt 64 bladzijden en kost € 7,50 (exclusief verzendkosten). Informatie over de inhoud: joke.linders@tiscali.nl en jannekevanderveer@planet.nl. Bestellen via eierlandpers@kpnmail.nl.

 linders-hoekstra-2011zie ook…

Joke Linders & Janneke van der Veer, Han G. Hoekstra : Een biografie, Ambo, 2011

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.