Een toon die in de stilte zoemt – de 100 beste gedichten uit de Turing Gedichtenwedstrijd

Next Post
Previous Post

turing-gedichten-2016Een toon die in de stilte zoemt, de 100 beste gedichten uit de Turing Gedichtenwedstrijd 2015

Uitgeverij Van Gennep, januari 2016
Paperback, 128 pagina’s
ISBN 9789461644107, verkoopprijs € 14,95
(bestel bij bol.com)

Op 3 februari 2016 worden de winnaars bekendgemaakt van de 7e editie van de Turing Gedichtenwedstrijd in de Stadsschouwburg Amsterdam. De dichters met de 100 beste gedichten zullen hierbij aanwezig zijn. Hun gedichten zijn door Uitgeverij Van Gennep gebundeld in een bloemlezing met titel Een toon die in de stilte zoemt.

Vluchtelingen in Heumensoord, de breekbaarheid van familierelaties, verzuchtingen uit het verzorgingstehuis: het is een breed scala aan onderwerpen dat in deze 100 beste gedichten uit de zevende editie van de Turing Gedichtenwedstrijd aan bod komt.

Jaarlijks worden voor deze prijs tienduizend gedichten ingezonden. De inzending is op basis van anonimiteit waardoor de jury onbevooroordeeld haar keuze kan maken. Verschillende prijswinnaars wisten in de afgelopen jaren de weg te vinden naar een literaire uitgeverij om hun eerste bundel het licht te laten zien.

Maar bovenal maakt de Turing Gedichtenwedstrijd duidelijk hoe springlevend de Nederlandse en Vlaamse poëzie is en hoeveel mensen met veel inzet en plezier dichten. Heeft u interesse om mee te doen met de volgende ronde? Kijkt u dan op www.turinggedichtenwedstrijd.nl voor informatie.


Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.