Een nieuwe oeuvreprijs voor podiumpoëzie: De Johnny

Next Post
Previous Post


23-02-2021 | De Johnny is een nieuwe oeuvreprijs voor podiumpoëzie, ingesteld door Prijs de Poëzie.

Op 12 november zal voor de eerste maal een nieuwe poëzieprijs worden uitgereikt: De JOHNNY, een oeuvreprijs voor podiumpoëzie. De prijs is voor een dichter, woordkunstenaar of podiumkunstenaar in de breedste zin van het woord, die op uitzonderlijke wijze bijdraagt of heeft bijgedragen aan de receptie van poëzie in het Nederlandse taalgebied.

DE PRIJS – De prijs bestaat uit een geldprijs van € 10.000, waarvan € 2.000 door de winnaar wordt besteed aan een opkomend talent naar keuze. Naast de geldprijs ontvangt de winnaar uit handen van de Stichting voor Poëzie en het gesproken Woord de Johnny van Doorntrofee.

De naam van de prijs is geïnspireerd op de dichter Johnny van Doorn (1944 – 1991) die als geen ander poëzie als podiumkunst in de schijnwerpers plaatste met zijn onnavolgbare en explosieve voordracht.

De Johnny maakt deel uit van de activiteiten van Prijs de Poëzie 2021, een initiatief van Stichting Poëzieclub, en wordt uitgereikt in samenwerking met de Stichting voor Poëzie en het gesproken Woord.

Op 1 september wordt een shortlist bekend gemaakt, op 12 november 2021 wordt de prijs uitgereikt in Arnhem.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.