Dit jaar géén NS Publieksprijs

Next Post
Previous Post

De Stichting CPNB heeft tot haar spijt moeten besluiten dit jaar geen NS Publieksprijs uit te reiken. Er is geconstateerd dat het stemproces op grote schaal is gemanipuleerd. Daardoor is het onmogelijk geworden een eerlijk verloop van de stemming veilig te stellen. Hetzelfde geldt daarmee voor de uitkomst van die stemming.

Vanzelfsprekend is de CPNB niet lichtvaardig tot dit besluit gekomen. De NS Publieksprijs sluit nu eenmaal naadloos aan op de doelstelling van de Stichting: het onder de aandacht brengen van Nederlandse boeken en het stimuleren van lezen. Het is droevig dat door de geconstateerde manipulatie deze doelstelling nu tekort wordt gedaan.

Wij kunnen nog slechts onze dank uitspreken naar alle deelnemende auteurs, uitgeverijen, boekhandels en bibliotheken, onze mediapartners en onze trouwe hoofdsponsor NS. We verdelen het prijzengeld over de zes genomineerde auteurs en ze ontvangen alle zes een jaarkaart van NS, om deze leesambassadeurs te bedanken voor hun inzet.

Met dit persbericht is er helaas een voortijdig einde gekomen aan de verkiezing van Boek van het Jaar 2022.

Eerder werd de stemming tijdelijk stilgelegd nadat er klachten waren binnengekomen van Kamerleden wiens mailadres was gebruikt om te stemmen op Het Coronabedrog, het boek van Thierry Baudet.

De CPNB bevestigde dat er “onrechtmatigheden” waren aangetroffen en bouwde een extra verificatiestap in. Dat heeft echter onvoldoende geholpen om tot een eerlijke stemming te komen.

Het is buitengewoon jammer dat deze leuke prijs nu het slachtoffer is geworden van gedoe en gemanipuleer.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.