Dichters op vinyl – alle dichters van De Bezige Bij op driedubbelelpee

Next Post
Previous Post

Ter gelegenheid van haar 75e verjaardag komt uitgeverij De Bezige Bij met een heel bijzondere uitgave: een driedubbelelpee waarop alle dichters van De Bezige Bij te horen zijn.


Dichters op vinyl
De poëzieplaat van De Bezige Bij
Bezige Bij, oktober 2019
9789403166803, 3 LP’s + tekstboek, € 39,99
eenmalige oplage van 1.500 exemplaren

o.a. te koop via bol.com >>

Van 12 oktober tot en met 12 december 2019 viert uitgeverij De Bezige Bij haar 75e verjaardag. Opgericht in de oorlog als illegale uitgeverij en uitgegroeid tot de grootste literaire uitgever van Nederland [wikipedia].
Een van de bijzondere uitgaven die dit jubileum vergezellen is Dichters op vinyl: de poëzieplaat van De Bezige Bij, met ruim twee uur aan poëzie en opnames van meer dan 60 dichters, in een eenmalige oplage van 1.500 exemplaren. Op = op!

Al vijfenzeventig jaar klopt het hart van De Bezige Bij op de maat van de poëzie. Om dat eens te meer te benadrukken én te vieren, pakt de uitgeverij ter gelegenheid van haar 75e verjaardag uit met een heel bijzondere uitgave: een driedubbelelpee waarop alle dichters van De Bezige Bij te horen zullen zijn, van Remco Campert, Cees Nooteboom, Anneke Brassinga, Tonnus Oosterhoff en Ramsey Nasr tot Jules Deelder, F. van Dixhoorn, Hagar Peeters, Jan Cremer, Tommy Wieringa – en alles wat daar tussen in zit. Ook de stemmen van de overleden dichtende grootheden zullen opklinken, zoals die van Lucebert, Hugo Claus, Gerrit Komrij, Simon Vestdijk, Johnny van Doorn, H.H. ter Balkt, Hans Faverey, Jan Wolkers, Jan Arends en vele anderen. Als toegift brengen diverse musici hommages aan een aantal dichters.

De driedubbelelpee wordt gepresenteerd op het Dichtersbal in Vondel CS op 12 oktober.

Hoogtepunten tijdens de jubileumviering: Het tweede Dichtersbal op 12 oktober; op 12 december maakt fotograaf Erwin Olaf een nieuw groepsportret met alle schrijvers, in de bibliotheek van het Rijksmuseum; Ramsey Nasr schrijft een nieuwe rijmprent, in navolging van de allereerste uitgave van De Bezige Bij, het gedicht ‘De achttien dooden’ van Jan Campert; vier korte klassiekers, in linnen gebonden; een doosje met 75 ansichtkaarten met daarop covers van boeken uit de rijke historie van de uitgeverij.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.