Bavo Dhooge over films met schrijvers in de hoofdrol

Next Post
Previous Post

Bavo Dhooge over films waarin schrijvers een (hoofd)rol spelen. 

  Vanuit een bijna encyclopedische kennis, maar in een smakelijk kader van ironie, opinie en zelfkritiek, toont Dhooge ons wat schrijvers op het (film)scherm doen. 

• Bavo Dhooge
Schrijvers op het scherm
Manteau, oktober 2019
9789022336908, paperback, 280 pagina’s, € 24,99

o.a. te koop via bol.com >>

Van alle films over schrijvers, zijn er maar weinig waarin de schrijver doet wat je van een schrijver verwacht: schrijven.

Tot die vaststelling kwam Bavo Dhooge, schrijver van beroep en filmregisseur van opleiding.
Vanuit een bijna encyclopedische kennis, maar in een smakelijk kader van ironie, opinie en zelfkritiek, toont Dhooge ons wat de schrijvers op het scherm dan wèl doen.

Hij fileert de films tot twintig types schrijver en kleurt de beelden aanstekelijk bij met inzichten en knipogen, vergelijkingen en commentaren. Bovendien is hij nooit te beroerd om ook een inkijk in zijn eigen schrijversbestaan te geven.

Bij wijze van eindgeneriek biedt Dhooge nog een quasi volledig overzicht van maar liefst 800 films waarin schrijvers een hoofdrol spelen. 

BAVO DHOOGE (Gent, 1973) studeerde af aan de Koninkljke Academie voor Schone Kunsten, Medium Film. Hij debuteerde in 2001 met de roman ‘Spaghetti’. Sedertdien publiceerde hij 100 ‘S-boeken’: literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een ‘S’. [wikipedia]

Boekpresentatie –  ‘Schrijvers op het scherm’ wordt op tien oktober 2019 op Film Fest Gent voorgesteld. Lees hier een interview met Bavo Dhooge.

VPRO BOEKEN – Op 20 oktober 2019 spreekt Carolina Lo Galbo met auteur, scenarist en filmregisseur Bavo Dhooge over zijn nieuwste boek Schrijvers op het scherm.
(kijk hier, vanaf 15:25 u)

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.